Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: [ZS]LEADER
09 Wrz 2007 11:56
Propozycja nowego systemu zasad klanowych
Autor Wiadomość
[ZS]Qwer
Nieaktywny

Wysłany: 09 Wrz 2007 11:46   Propozycja nowego systemu zasad klanowych

Propozycja nowego systemu rang:
- Giermek (brak specjalnych przynależności, obecnie J-23 i Bajtman)
- Rycerz (musi utrzymywać porządek na serverze ma prawo znać adminlogina ale nie może używać cheatów takich jak god albo ghost, chyba że zezwoli na to Paladyn lub Generał, obecnie Qwer, czyli ja :wink: )
- Paladyn (musi utrzymywać porządek na serverze ma prawo znać adminlogina, może używać wszystkich cheatów, może brać 1 czeladnika, rozdawać punkty * oraz robić testy na przyjmowanie do klanu (ostateczna decyzja należy do Generała, chyba że jest na zapowiedzianej dłuższej nieobecności lub nie daje znaku życia tydzień, wtedy Paladyn może go od razu sam przyjąć), poza tym w razie nieobecności Generała zarządzają klanem oraz wspomagają go, tylko BB i Plagiator)
- Generał (to samo co teraz czyli może wszystko, no i wiadomo że Leader :P ).
Rangi przyznaje tylko Generał.

Obecny system "*" również proponuję zreformować. Oznaczałby on poziom gry. Generał i Paladyni przyznają takie właśnie nagrody w postaci jednego "*" dla Giermków i Rycerzy po bardzo dobrej grze i tego typu rzeczach (ale musi być to naocznie stwierdzone przez jednego z nich). Punkty * nie dają żadnych przynależności członkom klanu, lecz służą prestiżowi oraz wyróżnieniom.

System kar wywalić całkowicie. Za to zrobić całkiem inny mechanizm. Gdy Paladyn zauważy naocznie jakieś przewinienie któregoś klanowicza, składa skargę w specjalnym wydzielonym topicu. Tylko Generał może na podstawie zażaleń wystosować później odpowiednią karę wg. własnego uznania (of course jak Generał sam to zaobserwuje to od razu stosuje odpowiednie środki na ostudzenie zapędów :P ). Sytuacja, gdy Generał jest na dłuższej zapowiedzianej nieobecności nie zmienia niczego (na niezapowiedzianej też, chyba że trwa dłużej niż tydzień) , zażalenie na klanowicza stoi sobie w schowku a dekilwent ponosi konsekwencje po jego powrocie. :wink:

Czeladnicy to samo co teraz, tylko jak zauważyliście Paladyni mogą brać tylko jednego. Poza tym nie ma żadnej formalnej nagrody, za to generał robi na forum sobie notkę, że ten klanowicz zrobił postępy na szkoleniu a tamten klanowicz dobrze go wyszkolił itp itd. :P

No i to chyba tyle. Of course to tylko propozycje, Generał sam rozstrzygnie czy moja propozycja (lub jej część) nadaje się do wprowadzenia w życie. Ogólnie chcę uprościć zbędne komplikacje, które są IMHO niepraktyczne.

[ZS]LEADER 
Nieaktywny

Wysłany: 09 Wrz 2007 11:47   

Hmm bardzo fajna propozycja ale nie moge jej sam zaakceptowac potrzeba kilku glosow
i jeszcze taka mala drobnostka mozna zrobic taki jak by rpg :) za 1 fraga w grze zdobywa sie 1 % (tylko na serverach publicznych nie na swoich) za 100 % nastepny lvl nie wiem jak wam sie to podoba ale moim zdaniem bylo by bardzo kolorowo
i np po karzdym graniu robic screena swoich pkt i pokazac wedle uznania

[ZS]Qwer
Nieaktywny

Wysłany: 09 Wrz 2007 11:47   

Hmmm...pomysł dosyć ciekawy.... Sens mojej wersji systemu "*" jest pokazanie dosyć szczególnego osiągnięcia na oczach Paladyna, a w twoim systemie można po prostu spędzić jeden dzień na DXie na swoim ulubionym servie i sobie podwyższać statystyki, co za bardzo nie będzie odwzorowywało rzeczywistych umiejętności.

[ZS]LEADER 
Nieaktywny

Wysłany: 09 Wrz 2007 11:48   

to bedzie wzbogacone o danych przeciwnikow :)

Gość
Gość
Wysłany: 09 Wrz 2007 11:48   

Strasznie to wszystko zagmatwane... wiięc w końcu jak mogę awansować na wyższy poziom??

[ZS]Qwer
Nieaktywny

Wysłany: 09 Wrz 2007 11:50   

A kim ty w ogóle jesteś? :]

Gość
Gość
Wysłany: 09 Wrz 2007 11:51   

bajtman tylko mi się logować nie chce :twisted:

[ZS]Bajtman
Kapral

Wysłany: 09 Wrz 2007 11:51   

No to w końcu ktoś mi powie jak mogę awansować na wyższy poziom? I w ogóle odkąd wstąpiłem do tego klanu to spotkała mnie tylko jedna nowość: dwie nowe literki przed nickiem. Będzie coś więcej? Jakieś treningi , pojedynki z innymi klanami, turnieje międzyklanowe, LANparty??!! :] :twisted:

[ZS]Qwer
Nieaktywny

Wysłany: 09 Wrz 2007 11:52   

W obecnym systemie po prostu musisz dobrze walczyć a w moim de facto nie możesz. :]

No i jeszcze jedna propozycja.

Określone rangi mają swego rodzaju limit członków. Generał jest tylko jeden, Paladynów dwóch. Liczba Rycerzy i Giermków dowolna, lecz z zastrzeżeniem, że winno się utrzymać proporcję 2 giermków na 1 rycerza (czyli jeżeli w klanie jest 6 osób poza Generałem i Paladynami to dwóch z nich będzie Rycerzami a 4 Giermkami.

[ZS]Bajtman
Kapral

Wysłany: 09 Wrz 2007 11:52   

A jak niby ktoś to zobaczy że dobrze gram skoro jedynie z tobą mi się zdarzy pograć?

[ZS]BBPL 
Pułkownik

Wysłany: 09 Wrz 2007 11:53   

Yo ;] wg mnie to z lvlami bezsensu a oto przyklad dlaczego:

Pan X mowi wszystkim ze zdobyl 53 fragi na np. Tacticalu. Zalacza screena. i wszystko wyglada git ale... nikt z ZS tam nie byl i niemoze potwierdzic. Screen to sprytnie zrobiony fotomontaz. Takich screenow bedzie dawal 5 na dzien i po tygodniu bedzie mial nie wiadomo jaki lvl. Powiecie ,,to bedzie sie liczylo tylko jak bedzie ktos przy tym albo pojdzie z kims z ZS na serw". Po 1 obie osoby moga sie na to umowic i nawzajem beda se screeny pakowac tutaj. A po 2 nawet jezeli pojdzie z kims zaufanym i uczciwym w ZS i zdobedzie 40 fragow np. i mu sie zaliczy, to potem ta osoba sobie pojdzie i np wroci nastepnego dnia i zas bedzie tylko ten jeden gracz i zas tylko on bedzie gral. A ci co byli jak go nie bylo? Niemaja szans na lvl duzy. Zatem byloby kolorowo, ale glownymi kolorami bylyby przekrety. Np. ,,e i tak nieuda mi sie zdobyc duzo fragow to se zrobie maly przekret i sie nikt nie dowie a ja utrzymam prestiz" albo ,,niemam ochoty dzisiaj na gre, ale zeby nie byc w tyle to zrobie male oszustwo". To moje zdanie co do wymyslu lvli.

EDIT: Kurde zapomnialem napisac ze dobrze by bylo zmienic rangi na forum tym co naleza na takei jakie faktycznie maja ;] .

EDIT2: Cholera ale zapominalski jestem XD. Czemu na forum maja wogole wstep (czytanie,pisanie) goscie skoro jest ukryte? Proponuje zabronic tego przynajmniej do czesci for.

[ZS]Bajtman
Kapral

Wysłany: 09 Wrz 2007 11:53   

A ja proponuję żeby w ogóle wyrzucić do kosza zdobywanie leveli za pomocą gry na jakichś cudzych serwerach :wink: Po prostu najlepiej byłoby się spotykać raz na tydzień całym klanem ( tylu ludzi ilu może) i zagrać trochę i żeby tylko tam można było zbierać fragi na levele. Wiem że to też nie jest do końca sprawiedliwe, ale uważam że zdecydowanie najsprawiedliwsze,. Wcześniejsze były wg mnie mocno... bezsensu. :wink: A tak każdy będzie miał taki sam czas na fragowanie i zobaczymy kto naprawdę zasługuje na awans. Te granice fragów na lvl mogą zostać. Aha czas spotkań powinien być stały, i powinny sięone rozgrywać oczywiście na klanowym serwerze bez udziału ludzi spoza klanu :wink: Takie jest moje zdanie.

[ZS]Plagiator 
Major

Wysłany: 09 Wrz 2007 11:54   

Wasze prośby zotaną wysłuchane :mrgreen: :mrgreen: Zorganizuję jaieś spotkanie nie martwcie się. Tylko proponuję aby bbpl założył serva bo na moim są BIG LAGI co chyba każdy wie :mrgreen:

[ZS]Bajtman
Kapral

Wysłany: 09 Wrz 2007 11:54   

Zauważyłem że my tu ciągle dywagujemy (wiem głupie słowo) nad tymi odznaczeniami i nic z tego nie wynika. Proponuję żeby LEADER w końcu ogłosił jakieś głosowanie żeby ludzie mogli wybrać która propozycja jest najlepsza. Albo żeby sam LEADER wybrał najlepszą opcję, będzie szybciej :wink: I niech się w końcu odezwie w tym temacie :]
A co do tych spotkań Plagiator to dobrze by było żeby one były regularne.

[ZS]LEADER 
Nieaktywny

Wysłany: 09 Wrz 2007 11:55   

Gdzies w oddali uslyszalem wolanie i jestem :)
glosowanie niech kazdy wybierze system w ankieciektora prponuje by zrobil Plagiator by nie bylo na mnie jak cos :]

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi